Nyilatkozat

Ez a blog kizárólag szórakoztatás céljából jött létre. Bármilyen ártó szándékkal, bántó kritikával vagy szerzőijog-sértéssel mutatkozó egyezés csakis a puszta véletlen műve!

Kapcsolat

Ha te is összeakadtál egy ideillő idézettel tankönyveidben, vagy ismersz hasonló szállóigéket, ide küldheted: bolcstankonyvek@indamail.hu

Látogatók

További lábjegyzetek

2009.09.09. 12:09 :: Cicus Maximus

Újabb gyöngyszemek a Modern Vállalati Pénzügyek lábjegyzeteiből.

Néhány vállalatnál nem diszkontálják a költségeket és a hasznot, mielőtt kiszámítanák a jövedelmezőségi indexet. Minél kevesebbet szólunk ezekről a vállalatokról, annál jobb.
A Lotus alapítója a szerzőknél hallgatott pénzügyet. Öt éven belül milliomos lett belőle. Talán ez egy kicsit könnyebbé teszi e könyv költségeinek elviselését.
A J. C. Perry kötvény kötelezettségvállalásában például ez áll: „Ha bizonyos dolgok igazolására van szükség, vagy az adott dologról bizonyos személyeket kell megkérdezni, akkor nem szükséges, hogy mindezeket a dolgokat egyetlen személy igazolja vagy véleményezze, vagy arra, hogy egyetlen dokumentum igazolja, azonban egyetlen ilyen személy akár több dolgot is igazolhat, vagy több dologról is kinyilváníthatja véleményét, miközben egy vagy több ilyen személy más dolgokban foglalhat állást, valamint bármelyik megfelelő személy igazolhat vagy véleményezhet egy vagy több dokumentumban szereplő dolgokat.” Próbáljuk mindezt háromszor újra gyorsan elmondani!

Szólj hozzá!

Címkék: mókás

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcstankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr861370739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása