Nyilatkozat

Ez a blog kizárólag szórakoztatás céljából jött létre. Bármilyen ártó szándékkal, bántó kritikával vagy szerzőijog-sértéssel mutatkozó egyezés csakis a puszta véletlen műve!

Kapcsolat

Ha te is összeakadtál egy ideillő idézettel tankönyveidben, vagy ismersz hasonló szállóigéket, ide küldheted: bolcstankonyvek@indamail.hu

Látogatók

Szennyezőanyag vagy hulladék?

2009.09.14. 08:16 :: Cicus Maximus

A BME Mérnöktovábbképző által kiadott Munkavédelem könyvben találtam a következő meghatározást:

A munkarendszer bemenete (inputja) általában munkatárgyakból áll (pl. alapanyag, félkésztermék, információhordozók), de emberekből, információból és energiából is, amelyek a munkafeladat céljának megfelelően állapotukban, alakjukban vagy helyzetükben átalakulnak, fel- és/vagy elhasználódnak. Ide kell sorolni az időnként szükségessé váló eszköz- és ember-pótlást is. A munkarendszer kimenete (outputja) mindig valamilyen hasznos termék (félkésztermék, melléktermék), ill. a termék előállításához szükséges dokumentáció (pl. tervdokumentáció, adathordozó, számla vagy más bizonylat), továbbá különféle hulladék- és szennyezőanyagok. Ez utóbbiak közé kell sorolni az elöregedett, kiselejtezett munkaeszközöket és a távozó embereket is (pl. baleset, betegség, nyugdíjazás következtében).
Igazából nem teljesen tiszta a dolog: a távozó alkalmazott szennyezőanyag vagy hulladék?

1 komment

Címkék: megfogalmazás

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcstankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr271380456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kritikatúra 2017.08.30. 18:53:33

Kétségtelen, hogy a hulladék kategóriába sorolja őket. A hulladék ugyanis további kezelést (tárolás, semlegesítés, megsemmisítés) igényel, a szennyezőanyagot el kell távolítani, abból (veszélyes)hulladék keletkezik.
(mé nem én írtam ezt a könyvet? olyan sokk gondolatom van még!)

Egyébként nem értem ezt a könyvet. A Munkavédelemmel önállóan foglalkozik, pedig már elég rég összevonták pár dologgal, jogosan.
süti beállítások módosítása