Nyilatkozat

Ez a blog kizárólag szórakoztatás céljából jött létre. Bármilyen ártó szándékkal, bántó kritikával vagy szerzőijog-sértéssel mutatkozó egyezés csakis a puszta véletlen műve!

Kapcsolat

Ha te is összeakadtál egy ideillő idézettel tankönyveidben, vagy ismersz hasonló szállóigéket, ide küldheted: bolcstankonyvek@indamail.hu

Látogatók

Bitumenszag

2009.09.11. 20:16 :: Cicus Maximus

Az alábbi mondat nem igazán tankönyvi szöveg, inkább az adott tárgyról alkotott képünk összefoglalása. Építészeti geológiából volt un. kőzetfelismerési vizsgánk. Ilyenkor pár napra be lehetett szabadulni egy terembe, ahol különböző kőzetmintákkal ismerkedhettünk, majd a vizsgán meg kellett neveznünk az elénk rakott 3 követ. Ahogy fogytak az időpontok, egyre több elkeseredett arcot lehetett látni a teremben, akik időnkén attól sem riadtak vissza, hogy a köveket nyalogatva(!) próbáljanak rájönni, miben különbözik egymástól két tök egyforma példány (a címkék tanúsága szerint eltérő kövek voltak, már csak arra emlékszem, hogy az egyik mészkő volt). Ebben az időszakban vált szállóigévé köztünk az a ki tudja honnan eredő mondás, hogy az egyik követ arról lehet megismerni, hogy:

„Megütögetve halványsárga bitumenszagot hallat”.

Szólj hozzá!

Címkék: szállóige

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcstankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr791375847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása